Deri  denilince akıllara ilk gelen, seksi kostümler, dişi enerjinin ön plana çıkaran kıyafetler , kadınsılık ve fantazi giyimdir. Kış aylarında giyilecek günlük deri elbiseler ise daha sonra akıllara gelmektedir. Madem kış aylarına girdik, yılbaşına ve sevgililer gününe az bir zaman kala “ne giysemde şık olsam” telaşına düşen bayanlar için deri elbiseleri tekrar gündeme getirelim istedik.

Deri elbiseler her zaman modacıların göz bebeğidir. Her dönemin trendleri arasındadırlar. Derinin modasını hiçbir zaman kaybetmediğini bilen her kadının  dolabında deri bir elbise mutlaka vardır. Deri elbise modellerine baktığımız zaman genellikle siyah rengin kullanıldığını görüyoruz. Kalem model elbiselerin ön plana çıktığı elbiselerde, kloş etek modellerinde kullanıldığını görüyoruz. Süper mini deri elbiseler biraz daha vamp duruken, diz hizasında ya da dizin biraz altındaki kesimler daha zarif duruyor.

Deri elbiselerde en önemli olan unsur kullanılan derinin kaliteli olmasıdır. Kesimi güzel olsa bile kalitesiz bir derinin kullanıldığı elbiseler iyi görünmezi sağlamayacaktır. Deri elbise alırken iyi bir markanın ya da deneyimli bir modacının elinden çıkan modelleri almaya özen göstermelisiniz.