Her insan kilo alırken vücudunun farklı bölgelerinden yağlanmaya başlar. Bunda en büyük nedenlerden biri de elbetteki genetik yatkınlığınızdır. Beslenmenize dikkat etseniz de, bölgesel zayıflama adı altında belli hareketleri yapsanız da ne yazık ki bu bölgelerinizden kilo kaybetmeniz çok zordur.  Ancak yinede belli yöntemlerle bölgesel yağlarınızı azaltmak mümkün. Unutmayın bahsi geçen yöntemler kilo azaltma değil bölgesel yağlarınızı azaltma yöntemleridir. Bu yöntemleri sizin için ele aldık.

SOĞUK LİPOLİZ : Cihazın özel uygulama başlıkları sorunlu bölgeye yaklaştırılır. Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi vakumla haznesinin içine çeker ve o bölgedeki kan dolaşımı biraz azaltılarak yağ dokuları hareketsiz hale getirilir. İşlem sırasında cihaz yağ tabakasının bulunduğu alanı soğutur. Soğuk ile donup kristalize olan yağ hücreleri, vücuttan lenf ve kan yoluyla yavaşça atılır. İşlem ortalama bir saat sürer ve genelde tek seanstır. Tamamen ağrısız bir yöntemdir. İşlemden sonra geçici bir kızarıklık olur fakat bu seanstan sonra yürüyerek çıkmanıza engel değildir.

KAVİTASYON : Kavitasyon anestezisiz, iz bırakmadan, ağrı sızı olmaksızın, ultrason benzeri ses dalgasının bir el başlığı ile cilt üzerinden uygulanması işlemidir. Ses dalgası yağ dokusuna ulaşarak, ani ve yüksek basınç değişiklikleri oluşturarak yağ hücrelerini parçalar. Trigliserit şeklindeki yağlar, enzimlerle gliserol ve serbest yağ asitlerine parçalanan hücreler arasında sıvılara dönüşür. Su bazlı gliserol, dolaşım sistemi tarafından absorbe olur ve enerji kaynağı olarak kullanılır. Hamilelerde, karaciğer bozukluğu olanlarda uygulanması sakıncalıdır. Geçici kızarıklık kavitasyonda da olmaktadır.

RADYOFREKANS : Kırışıklık ve selülit tedavisinde de bu işlem etkili sonuçlar veren radyofrekens; deri ve deri altında bulunan su içerikli dokulardaki su moleküllerini ve iyonları harekete geçirir ve sorunlu bölge belli bir ısı derecesine kadar ısıtılır. Uygulama sonunda eriyen yağlar kan ve lenf yoluyla vücuttan atılmaktadır. Vücudun diğer dokuları zarar görmemektedir. Sadece hedeflenen bölge üzerinde etkilidir. Ortalama 10 seans sürmektedir. Herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmemektedir.

PRESSOTERAPİ : Lenf drenajı yöntemiyle kan dolaşımını hızlandırarak, vücutta biriken fazla sıvı, yağ ve toksinin atılmasını kolaylaştıran bir yöntemdir. 30 dakika sürmektedir. etkili bir sonuç için 2 ay boyunca haftada bir kere uygulanması yeterlidir.