Bayanlar için cilt bakımları  son derece önemlidir. Fakat günlük yaşamın koşuşturması içinde çoğu zaman kişisel bakımımıza gereken özeni gösteremeye biliyoruz. Kaldı ki düzenli olarak güzellik merkezlerine gidip cilt bakımı yaptırmak ise neredeyse imkansız gibi. Hem zaman olarak hemde maddi olarak müsait olamayabiliyoruz.

Fakat endişelenmenize gerek yok bayanlar. Çünkü evinizde elinizin altında bulunan malzemeleri kullanarak yapacağınız bakım ve maskelerle pırıl pırıl bir cilde sahip olmanız son derece kolay. Evinizde yüzünüze uygulayacağınız buhar banyosundan sonra her cilt tipine uygun olan aşağıdaki maskelerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz.

BAL MASKESİ : Buhar banyosundan sonra açılan gözeneklerinizin üzerine yapacağınız bal maskesi cildinizi daha sıkı ve parlak yapacaktır. Temiz cildinizin üzerine ince bir tabaka halinde doğal balı sürün ve 10-15 dakika bekledikten sonra bol soğuk suyla yıkayın. Cildinizdeki gerginliği fark edeceksiniz.

KAHVE TELVESİ MASKESİ : Hemen hemen türk kahvesi içmeyenimiz yok gibidir. Kahvenizi içtikten sonra dibinde kalan telvelerin soğumasını bekleyin. Daha sonra parmak uçlarınızla minik daireler yaparak yüzünüze sürün. 10-15 dakika bekledikten sonra bol soğuk suyla yıkayın. Farkı hissettiniz değil mi?

SİYAH NOKTALAR İÇİN DOMATES MASKESİ : Özellikle burnunun üzerindeki siyah noktalardan muzdarip olmayan yok gibidir. artık buzdolabınızdaki domatesler imdadınıza yetişiyor. Orta boy bir domatesi halka halka doğrayın ve yüzünüze yerleştirin. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bu işlemi haftada bir gün uyguladığınızda mucizeyi göreceksiniz.

SALATALIK MASKESİ : Konu maskeler olunca salatalığı atlamak olmazdı elbette. %90 ı su olan salatalık cildinize de ihtiyacı olan suyu, harici yoldan fazlasıyla sağlayacaktır. 1/2 salatalığı rendeledikten sonra içine göz kararı yoğurt ve bal ekledikten sonra karıştırın. Elde edeceğiniz yoğun kıvamlı karışımı cildinize sürün ve yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bir iki uygulamadan sonra aradaki farkı göreceksiniz.

HAVUÇ MASKESİ : Bu maske ölü deriden kurtulmak için birebir sevgili hanımlar. 2 havucu rendeledikten sonra üzerine az bal, zeytin yağı ve çok az zeytinyağı ilave ettikten sonra bir kap içerisinde iyice karıştırıyorsunuz. Karışımı cildinize uyguluyorsunuz ve yarım saat bekledikten sonra bol su ile temizliyorsunuz. Ayda bir defa uygulamanız yeterlidir.

 

 

doğal maske formülleri
doğal maske formülleri