Tesettür düğünlük elbiseler yaz sezonunun başlangıç göstermesi ile vitrinlerde yerini almış bulunmakta. Düğün sezonlarının açılması ile davetler ve kutlamalar için elbise arayışları başlamaktadır. Tesettür düğünlük elbise modelleri de bu kategoride arayışı oldukça fazla olan elbise modellerinden bir tanesidir. Muhafazakar giyim tarzında diğer seçimlere göre daha fazla uğraş bulunmaktadır. Çünkü kıyafet seçiminde daha ince ayrıntılar söz konusu olmakla birlikte uzun bir arayışa girilmektedir. Düğünlük abiye elbise modellerine göz attığımızda şıkır şıkır modellerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Renk açısından genellikle sadelik söz konusu diyebiliriz. Bu noktada en büyük avantaj eğer hareketli bir kombin oluşturmak istiyorsanız eşarp modelinizi karışık ama uyumlu renklerden yana tercih edebilirsiniz. Lakin tercihiniz tek düze renk kombinler olacaksa bu yönde de şanslısınız. Elbise modeli olarak karışık renkli seçimler yapmamanız daha kolay bir kombin uygulaması olacaktır.

Sezonun tesettür düğünlük elbiselere göz attığımızda düz renk tonlaması dediğimize bakmayın. Renk olarak sade renkler bulunuyor ama her renk sade diye cansız olacak değil. Tesettür elbiselerde sizleri öne çıkarak capcanlı tek düze renkler bulunmakta. Bu renkleri sıralayacak olursak mor, mürdüm, zümrüt yeşili, pudra, bordo, siyah, petrol mavisi ve diğer renk tonları olmakta.

Elbise tasarımlarında bulunan detaylandırmalara değinecek olursak markaları incelediğimizde pelerin detaylandırmasını neredeyse tüm tesettür markalarında görmekteyiz. Sanıyoruz ki bu sezon pelerin detaylandırması tüm tesettür elbise modellerinde sıkla karşılaştığımız bir modele dönüşecek. Kemer detaylı elbiseler de yine sade bir model tercih edenler için hareketlilik katacak ekstra bir ayrıntı. Düğünlük elbise modelleri dediğimizde tabiî ki pullu ve işlemeli modelleri es geçemeyiz. Yine çok göze batmayacak şekilde lakin elbiselerin belirli bölgelerinde bulunan sim ve pul işleme detayları oldukça şık görünmenizi sağlamaktadır.