Özellikle son yıllarda  bayanlarımız uzun saça daha çok önem vermektedir. Her ne kadar bakımı zor olsada bu zorluğa katlanarak daha güzel görünmek adına uzun saçı tercih etmektedir. Dolayısıyla saçı kısa olan bayanlarımız ve saçının uzamasını isteyen bayanlarımız oldukça fazladır. Tabi bunu sadece istemek yetmiyor. Saçın kolay uzaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Şu unutulmamalıdır ki saçın uzaması tek bir formülle oluşmamaktadır. Her noktayı aynı anda uygulamak gerekir ki sağlıklı ve uzun saçlara sahip olasınız. Bizde uzmanlardan bilgi alarak saçın kolay uzaması için dikkat edilmesi gerekenleri listeledik:

  • Saçın uzaması noktasında en çok yanlış yapılan, saçın çok sık yıkanmasıdır. Çok sık yıkanan saçlar nemini kaybetmektedir. Nemini kaybeden saç ise kuru bir saça döndüğünden dolayı, saç uzaması yavaş olmaktadır. Bundan dolayı saçları her gün yıkamak yerine 2 güne bir yıkamak gerekir.
  • Saçta uygulanan ısı şekillendiricilerin yanlış kullanılması. Özellikle evde ya da kuaförde kullanılan ısı veren saç şekillendiricilerinin ısısı iyi ayarlanması gerekir. Isısı iyi ayarlanmayan saç şekillendiriciler zamanla saça zarar vermekte ve saçın uzama sürecini yavaşlatmaktadır. Ayrıca çok sık bu aletleri saça uygulamakta oldukça yanlıştır.
  • Saçın uzamasında etkili bir başka püf noktası ve en önemli kısım ise beslenmedir. Bilindiği üzere vücudumuzda gelişimin en önemli kısmı doğru beslenmedir. Saç içinde gerekli besinleri vücudumuza dengeli ve yeterli miktarda almamız gerekir. Bunun için bol bol sıvı tüketilmelidir. Ayrıca C vitaminleri ve protein alımına dikkat edilmelidir. Yoğurt, tavuk, tahıllar, balık, ıspanak gibi besinler saçların uzamasında oldukça etkilidir. Ayrıca saçta kullanacağınız bitkisel ürünleri ya da yağları güvenilir aktarlardan almak gerekir. Miktarları da doğru uygulanmalıdır. Ayrıca merdiven altı ürünlerden uzak durunuz. Saçınıza zarar vermenin yanında cildinizde de tahrişe yol açabilir.