Allık
Pembe yanaklar sağlık, neşe ve canlılık belirtisidir. Gerçekten allık yüzün ifadesini hemen yükseltir. Çeşit çeşit allıklar piyasaya çıkmadan önce de kadınlar yanaklarını renklendirecek birçok çözüm bulurlardı. Neyse ki artık her cilt tipi ve rengi için birçok allık çeşidi bulmak mümkündür.

Sıvı jel allıklar

Bu ürünlerin cilt üzerinde yayılması zordur. Ancak bu tür allıklar yağsız olduğu için yağlı ve akneli ciltlerde tercih edilebilir.

Krem allıklar

Bunların da sürülüşü kolay değildir. Ancak istenirse, normal ve kuru ciltlerde kullanılabilir. Cildi yağlı olanların, krem allıklardan uzak durması gerekir.

Preslenmiş pudra

En çok kullanılan allıklar bunlardır. Her tip cilde rahatlıkla uygulanır. Preslenmiş pudralar yağlı veya yağsız olabilir. Yağsız olanlar akneli-yağlı ciltlerde, yağlı olanlar kuru ciltlerde kullanılır.

Preslenmiş pudra allıklar fırçayla sürülür. Allık için yumuşak ve kaliteli bir fırça seçin. Sert fırçalar cildi tahriş eder. Ayrıca en kaliteli allık bile kötü bir fırçayla sürülünce kendini göstermez.

Fırçaların bakımı, genellikle göz ardı edilir. Oysa fırçalara krem, fondöten artıkları ve tozlar yapışabilir. Bu nedenle onları haftada bir kez, ılık su ve sabunla yıkamanız gerekir.

Allığın sürülüşü Allıklar elmacıkkemikleri üzerine sürülünce çok güzel durur. Bazı makyaj uzmanları, allıkları çene, burun ve alına da sürmeyi tavsiye ederler. Ancak allığın bu bölgelere sürülmesi genellikle başarılı olmaz ve bütün makyajı bozar. Çok usta değilseniz çene, burun ve alnınıza allık

Dudak makyajı

Makyajın son basamağı, dudakların boyanmasıdır. Diğer dekoratif ürünlerin rujdan önce uygulanmasının önemli bir nedeni vardır. Rujun rengi saç, ten, makyaj ve giysi rengine göre seçilir ve tümü arasında bir ahenk kurar.

dudak makyajı
Dudak çevresi

Dudakların çevresi dudak kalemiyle belirlenir. Böylece dudak çevresi net bir şekilde ortaya çıkmış olur. Gerekli olduğunda, kalemle dudakta küçük şekil değişiklikleri yapılabilir. Ancak şekli fazla zorlamak iyi görünmez. Küçük düzeltmeler yeterlidir. Dudağa çerçeve çizilirken, daima dudağın ortasından başlayıp kenarlarına doğru hareket edilmesi gerekir, iyi bir çizim için, kullanılan kalemin ucu her defasında yeniden açılmalıdır.