Tesettür Abiye

Her kadın için kıyafetler, özellikle elbiseler büyük bir öneme sahiptir. Elbiseler her zaman şık ve rahat olmalarıyla kadınların gözdesi olmuştur.

Bu yazımızda da sizlerle özel günler ve geceler olarak adlandırdığımız; düğün, nişan, kına gecesi, özel bir mekanda akşam yemeği, önemli bir amaç için toplanmalarda tercih edilen tesettür abiyelerin seçiminde nelere dikkat etmelisiniz, abiyenizi nasıl kombinlemeniz gerektiğinde bahsedeceğiz.

Tesettür Abiye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Vücudunuzu Tanıyın

Sadece tesettür abiye seçerken değil, tüm kıyafetlerinizin size yakışması için öncelikle vücut yapınızı tanımalısınız. Vücut yapınızı tanımada internet üzerinden yapılan tanımlamalardan yardım alabilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak ayna karşısında kendinizi boyunuza bakarak ve kilo dağılımınızı inceleyerek de tanıyabilirsiniz. Vücudunuzda yağ oranınızın en fazla olduğu yeri ya da yerleri belirledikten sonra seçeceğiniz elbisede o bölgenizin ne çok dar olup hatlarınızı belli edecek, ne de çok bol durarak salaş bir görünüm yaratmasından olabildiğince uzak durmanız önemli bir noktadır.

Her vücut tipine yakışacak elbiseler hazırlayan ama aynı zamanda fiyatlarının da uçuk olmadığı bir marka arayışınız varsa size Aramiss abiye elbiselerini tavsiye edebiliriz. Uzun boylu ve fazla kilolu değilseniz abiyelerinizde belden aşağısı tüllerle hazırlanmış, kabarık olmayan uçuş uçuş Aramiss abiyeler size çok yakışacaktır. Kilolu ve boyunuz kısa ise göğüs altından itibaren tül olan bir abiye tercih ederek hem fazla kilolarınızı gizleyebilir hem de boyunuzu topuklu ayakkabı giymeden daha uzun gösterme imkanı yakalayabilirsiniz.

Tesettür abiye seçme anında denerken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de potluk durumudur. Pot; kötü kesim, hatalı dikiş ya da kötü provadan kaynaklanan bir durumdur. Elbisenizde pot olduğunu anlayabilmek için omuz, kol, göğüs ve fermuarın bulunduğu bölgelerin dikişlerini incelemelisiniz. Eğer bu bölgelerde kabarıklık, kıvrım veya büzülme var ise tesettür abiyenizde potluk var demektir. Potlukla karşılaştığınız zaman, yanlış dikim ve kesimden kaynaklanıyorsa başka bir abiyeyi inceleyip aynı hataların olup olmadığını kontrol etmeli, değiştirmeli ya da abiye konusunda tecrübeli bir terzi bulmalı ve düzeltme konusunda destek almalısınız.

Ortama Uygun Model ve Renk Tercih Etmeye Dikkat Etmelisiniz.

Tesettür abiye seçimi sırasında elbette en önemli olan kısım sizin beğenmiş olmanız ve giydiğinizde rahat hissetmeniz. Fakat abiyenin nerede giyileceği yani etkinliğin bulunduğu mekan, havanın durumu ve katıldığınız etkinlikteki durumunuza (yakınlık derecesi gibi) göre abiyenizi seçmeniz ve kombinlemeniz gerekir. Eğer ortama uygun olmayarak fazla abartılı bir abiye tercih ederseniz güzel olsanız bile ortamdaki diğer insanlar tarafından komik ve ortama uygun olmadığınızı anlatan gözlerle karşılanacaksınız. Tam tersi olarak bulunduğunuz ortamda sade kalırsanız kimse tarafından dikkat çekmeyeceksenizdir. Bu yüzden abiyenizi seçerken muhakkak rahat ve size yakışması kadar tasarımına da dikkat etmelisiniz. Aramiss abiye modellerini incelediğiniz zaman sade ama son derece şık; bel, etek uçları ve kol uçlarında dantel detaylı ya da omuzlarında işleme detaylı elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Tesettür Abiye Nasıl Kombinlenir?

Tesettür abiyenizi kendinize ve bulunduğunuz ortama uygun olarak seçtiyseniz sıra aksesuarlara geliyor. Aksesuarlar elbisenizin güzel olması kadar küçük ama önemli parçalardır. Yanlış aksesuar ve ayakkabı seçimleriyle elbisenizin güzel havasını yok edebileceğiniz gibi doğru aksesuar ve ayakkabı seçimleriyle kombininiz üzerinizde mükemmel duracak ve bu özel gecede iltifatsız kalmayacağınızdan eminiz.

Sade Takılar Her Zaman Hayat Kurtarır

Genellikle abiyelerin üzerindeki işlemeleri yeterli bulup takı takmanın gerek olmadığını düşünürüz. Takı olarak üzerinde küçük bir kelebek bulunan bir kolye ya da gümüş bir bileklik tercih edebilirsiniz. Sade takılarınızı, sade abiyelerinizle kombinlediğiniz zaman sade ve şık olmaya devam edersiniz. Bol işlemeleri bulunan bir abiyede tercih edeceğiniz sade takılar ise göz yormayan ama aksesuarsız da olmadığınız kombinler hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Büyük Çantalardan Uzak Durmalısınız

Özel bir gece için tercihiniz her zaman olabildiğince küçük çantalardan tarafa olmalıdır. Küçük çantalar taşıması ve göz önünde bulundurma konusunda sizlere büyük avantajlar sağlar. Çanta renginizi ayakkabılarınızla ya da şalınızla aynı tonda tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Ayakkabı Tercihinde Stilettolar

Şüphesiz her kombine en çok yakışan topuklu ayakkabı modeli stilettodur. Elbisenizin altından ayakkabılarınız gözükecekse ince topuklarıyla her renk abiyeyle uyum içerisinde olan siyah ya da nude tonlarda stilettoları tercih edebilirsiniz.

Ayaklarınızın fazla gözükmediği ve boyunuzu daha uzun göstermek istediğiniz abiyelerin altına platform topuklu ayakkabılar giymenizde bir sakınca yok.

Sade Bir Şalın Yakışmadığı Kombin Var Mıdır?

Abiyeniz ister sade ister gösterişli olsun sade şal aynı sade bir takı kadar yakışacaktır. Şal renginizi abiyenizin rengiyle aynı renkte ya da abiyenizin rengine uyum sağlayacak yumuşak tonlar tercih etmelisiniz. Aramiss abiye modellerinde eğer ki renkli elbiseler tercih ediliyorsa krem tonlarında eşarp ve şal tercih edilirken koyu renkli abiyelerde, abiye aynı tonlara sahip şallar tercih edilmekte.