Cildini sevmeyen var mı aranızda ? Herkes ışıl ışıl parlayan pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister ve ayna karşısında cildini sağlıklı görmek ve sevmek ister. Ancak dışarıdaki havaya maruz kalmamız ve aynı zamanda yaş ilerlemesiyle cildimiz yıpranıyor. Yaşlanmanın önüne tam anlamıyla geçemezseniz de, daha sağlıklı genç bir cilde sahip olabilirsiniz. Peki bunu nasıl mı yaparız çok pratik cilt bakım tüyoları ile istediğiniz cilde kavuşabilirsiniz. Mutlaka vitamin alın çünkü beden sağlığı en önemli şeydir. Cildinizi nemlendirin vücudunuzu beslerken cildinizi de beslemelisiniz. Cilt tipinize göre yağ bazlı krem veya su bazlı kremi kullanabilir ve sürekli nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Haftada bir kez cilt bakım maskesi de yapabilirsiniz cildiniz çok kuru ise yağ bazlı maskeler tercih edebilirsiniz.

Cilt temizliği rutinimizi asla atlamamamız lazım. Düzenli olarak her günün bitiminde cildinize zaman ayırarak derinlemesine temizlemelisiniz. Makyaj yapıyorsanız eğer ilk önce makyaj temizleyici ürünle başlayarak ardından rutin olarak kullandığınız cilt temizleme ürünüyle cildinizi derinlemesine arındırmalısınız.

Cildimizin sağlığı ve genç kalabilmesi için dikkat edilecek bir tanesi de uyku düzenimizdir. İç organlarımız gibi cildimizin de yenilenmeye ihtiyacı vardır. Düzenli uyku hem sağlık açısından aynı zamanda cildinizin yenilenmesi açısından önemli rol alıyor. Cilt temizliğinden sonra genişlemiş olan gözenekler için mutlaka tonik kullanmalısınız. Temizleyicinin etkisiyle genişleyen gözenekleri tonik yardımıyla sıkıştırabiliyoruz. Aynı zamanda makyaj temizleyicinin alamadığı kalıntıları ve kirleri tonik yok eder. Banyoda uzun süre kalıyorsanız ve çok sıcak su tercih ediyorsanız suyun sıcaklık seviyesini düşürmeniz gerekiyor. Eğer sıcak su tercih

etmiyorsanız duş sonrasında vücudunuzu nemlendirmeniz gerekiyor. Hassas ciltler için sıcak su kullanımı önerilmiyor normal seviyede ılık su tercih edilebilir. Cildinizdeki ölü derileri atarak nefes almasını sağlamak için haftada en az bir kez peeling yapabilirsiniz. Peeling yaparken göz çevresine dikkat etmelisiniz peelingi göz çevresine uygulamamalısınız.

Doğal peeling için yeni tarifler deneyebilirsiniz. Kahve telvesi, toz şeker yulaf unu veya pirinç unu ile haftada bir kez cildinizi ovalayarak ölü derileri atarak cildinizi tazeleyebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de mevsim değişikliklerine göre hareket etmek çok sıcak havalarda güneş koruyucu nemlendiriciler kullanmalı soğuk sert havalarda ise cildinizi korumak için yine nemlendirici kullanmalısınız.

Çantanızda mutlaka yaz kış fark etmeksizin dudak nemlendirici ve el kreminizi bulundurun. Cildiniz için tüm bakımları yapıyorsunuz uykunuz düzenli bunun yanı sıra su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Su içmek tüm organlarımızın temizlenmesi ve cildimiz için çok önemlidir. Yukarıda bahsettiğimiz tüm bakım önerilerini dikkate alarak uyguladığınız takdirde akne oluşumu,yaşlanma belirtileri, sarkmalar ve cilt tonunuzda renk düzensizliği sorunları giderek azaltacaktır. Yaş ilerledikçe düzenli bir şekilde yaşlanma karşıtı bakım ürünlerini kullandığınız takdirde cilt sorunlarınızı uzun vadede ortadan kaldırabilir.