botoks öncesi sonrası

Botoks
Bugüne kadar, kadın-erkek fark etmeksizin, en popüler olmuş gençleştirme yöntemi, botokstur. Botoks gerçekten, alın, kaş ve göz çevresindeki belirli kas kırılmalarında, özellikle gözkapaklarının kaldırılmasında etkili bir kozmetik yaklaşımdır. Hakkında çok spekülasyon  yapılıyor olsa da, bu toksin kozmetiğe dönüşmeden çok önce, tıbbî tedavilerde kendini kanıtlamıştı.

■ Bu cazibede şeytanca bir şeyler var!

■ Zehirin şifaya dönüşümü

■ Botoksun temel etki mekanizması

■ Botoksla tedavi edilen tıbbî sorunlar

■ Kozmetik botoks uygulaması

■ Nasıl görüneceğim?

■ Yan etkileri hakkında

■ Botoks ve diğer cilt gençleştirme yöntemleri

Kozmetik botoks olayı

Bu cazibede âdeta şeytanî bir şeyler var!

Botoks, cilt gençleştirme tedavilerinde bir çığır açmıştır. Bugüne kadar, hiçbir kozmetik bu denli popüler olmamıştır. Botoks kırışıklık tedavisi için yeniden keşfedilmeden çok önce, kas rahatsızlıklarında, şaşılıkta, felç sonrasındaki tedaviler için kullanılmaktaydı.

Botoks 1991 yılından itibaren Avrupa ve Amerika’da kozmetiğin hizmetine girmiş olsa da, FDA tarafından onaylanması, 2002 yılını bulmuştur.

Bundan sonra hemen, 50 milyon dolarlık “bu büyü değil botoks kozmetik” kampanyası açılmıştır. Böylece botoks, hiçbir kozmetiğin erişemediği bir şöhrete sahip olmuştur. Ancak doktorlar, en baştan itibaren botoksun yanlış ellerde kullanılması konusunda tedirgin olmuşlardır…

Bilinen En Güçlü Zehir
Modern botoks, clostridum botulinum adlı bir bakteriden elde edilir. Bu bakteri oksijensiz ve kapalı ortamlarda üremeyi sever. Yanlış işlem görmüş veya tarihi geçmiş konserve gıda maddelerinin içinde bol miktarda bulunur. Botoks bilinen en güçlü zehirdir. Bu bakteriler canlı olarak ve ağızdan alındığında öldürücüdür.

Botoks toz halinde satılır ve öylesine konsantredir ki, ilaç şişesi âdeta boş görünür. Şişe içinde bulunan belli belirsiz miktardaki toz, sulandırılarak kullanılır. Botoksun bir gramı, altından binlerce kez daha pahalıdır. Bir çorba kaşığı botoks, bir şehrin tüm insanlarını zehirlemeye yeter. Bu nedenle biyolojik silah olarak kabul edilir. Irak iç savaşında da kullanıldığı söylenmektedir, ikinci Dünya Savaşı sırasında yapılan askerî araştırmalarda, botulinum bakterisinin daha önce bilinmeyen birçok özelliği keşfedilmiştir.

insanoğlu zehirle güzelleşmeyi çok eski yıllarda keşfetmiştir. Eski Roma medeniyetinde kadınların, “atyopa belladonna” veya “güzelavratotu” isimli zehirli otlardan elde ettikleri sıvıyı, gözlerine damlattıkları bilinir. Gerçekten “güzelavratotu”nun küçücük bir zerresi, gözbebeklerini büyütür.

Zehirin Şifaya Dönüşümü

Tıpta ve kozmetikte kullanılan botoksun imal edilmesi için, clostridum botulinum bakterileri, laboratuvarlarda modifiye edilerek saflaştırılır, sulandırılır ve tamamen zararsız hale getirilir. Botoksun hayatî tehlike yaratan dozu, otuz şişe veya 2 500-3 000 ünite kadardır. Saf haliyle bunun tümü bir çay kaşığının ucunu doldurmaz. Bir şişe botoksta 100 ünite bulunduğu göz önüne alınırsa, zehir etkisi için, en az 25 şişe botoks içilmesi gerekir! Ağır kas sorunları yaşayan hastalara 1 000 üniteye kadar botoks enjeksiyonu yapılabilir. Kozmetik kullanımında dozaj yaklaşık 50 ünitedir. Bu doz tamamıyla güvenlidir.

botoks öncesi sonrası
botoks öncesi sonrası

Gerçekte botoks enjeksiyonundan kimse bir hasar görmemiştir; hatta alerji ya da yan etki bile söz konusu olmaz. Botoks ancak ağızdan alınırsa ve tüm sistemi etkileyecek miktarlara ulaşırsa öldürücü olur. Bütün bunlar fantezi boyutlarındadır. Çünkü tıp ve kozmetikte uygulanan dozlar çok küçüktür.