Son günlerde tesettürlü hanımlarımızın sadelikten şıklığa doğru giden o zarif merdivenleri hızla tırmandıklarını hep birlikte görmekteyiz. Bu yazımızda sizlere tesettür etek modellerini ve tasarımlarını tanıtıp günlük ve özel olarak kullanabileceğiniz ürünleri sınıflandırmaya çalışacağız.

Tesettür etek modellerinde bu sezon geniş kesim modeller yoğun olarak  karşımıza çıkmaktadır. Tesettür giyimin ürün çeşitliliğinin ve şıklığının diğer sezonlara oranla bu sezon ve önümüzdeki sezonlar  daha popüler olacağını gözlemlemekteyiz.  Hal böyle olunca alışverişlerimizde ister istemez bir çok seçenek arasında kalmaktayız. Genel itibariyle tasarlanan modellere bakıldığında hem günlük hem de özel olarak kullanılabilecek modeller göze çarparken gelin biz bunları tasarımlarına ve kullanılacağı yerlere  göre birlikte ayırmaya çalışalım.

Kalem etek, tesettür etek modellerinde klasik giyimi tercih eden hanımlarımızı hedef almıştır. Çalışan bir bayansanız ve iş yeriniz klasik giyim kullanmanızı istiyorsa bu tarz kalem etekler tam size göre. Üzerini gömlek,  bluz ve yahut şık bir tunikle tamamlayabilirsiniz. İsteğe göre diz boyunda bir ceket ya da hırka da kullanabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış. Böylelikle gerek iş yemeklerinde gerek özel toplantılarınızda gerekse ofisinizde şık modern ve aynı zamanda da ciddi bir izlenim yaratabilirsiniz. Bu tarz kalem etekle, özellikle soğuk renklerle oluşturacağınız kombin sizi olduğundan ciddi göstereceği için günlük olarak kullanabileceğinizi pek sanmıyoruz.

Daha çok genç ve orta yaşlı hanımlarımızın tercih ettiği  tesettür etek modelleri çan şeklinde ya da parçalı kesim de dediğimiz geniş etek şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kumaşında düz renk hakim olabildiği gibi çiçekli ve kendinden desenli ürünler de kullanılmıştır. Daha çok uzun olarak kullanıldığı görülürken etek boyu bilek  ya da bilekten biraz daha kısa olan modeller de gayet şık ve modern bir görünüm sergilemektedir. Belden kemerli olabildiği gibi aynı zamanda lastikli olarak da tasarlandığı için bebek bekleyen hanımlarımız bu modelleri tercih edip rahatlıkla kullanabilirler. Günlük olarak kullanılabileceği gibi modern tasarımıyla özel günlerinizde bu tesettür etek modelini birden fazla seçenekle kombin yapıp kullanabilirsiniz.

‘Şıklığımdan hiçbir yerde ödün vermem!’ diyenlerdenseniz eğer; piliseli ve pileli tesettür etek modelleri de sizin  beğeninize sunulmuştur. Tek renk kullanıldığında daha şık gibi görünse de üç boyutlu kumaşlarla da sıradan şıklığın üzerine çıkmayı hedeflemiştir. Genelde üç boyutlu kumaşlarla tasarlanan bu modeller özel günler için düşünülse de yaz aylarının da vazgeçilmez favorileri arasına girmiştir. Üzerini tek renk bir bluz veya gömlekle tamamlayıp eteğinizin renginde bir eşarpla kombini tamamladıktan sonra davetinize hazırsınız demektir.

Hangi vücut tipinde ya da beden ölçüsünde olursanız olun, tesettür etek modellerinden en az bir tanesi mutlaka sizin için tasarlanmıştır. Esnemeyen kotların yanı sıra likralı kot kumaşlarında kullanıldığı kot etek modellerinden henüz yeni bebek bekleyen anne adaylarımız dahi tercih yapabilirler. Tesettür kot etek modelleri sade olarak tasarlandığı gibi üzeri nakışlarla işlenmiş şekilde de  yine en çok tercih edilenler arasında. Etek boyu bilekten yukarıda olan modeller şık bir çizmeyle tamamlanıp, aynı renk çantayla kombin edilebilir. Etek boyu bilek hizasında olan tasarımlar da bir spor ayakkabı ya da konversle bile kullanılabilinir.

Çok çeşitli tasarımlardan da anlaşılacağı üzere, bu sezon tesettür etek modelleri birbiriyle kıyasıya kapışacak gibi görünüyor. Bizlere de bu modellerin arasından kendimize en çok yakışanı seçip şıklığımızla göz doldurmak kalıyor. Naçizane fikirlerimizi okuduğunuz için teşekkür eder, mutlu ve sağlıklı günlerin sizlerle olmasını temenni ederiz.