Önceki yazımızda kare yüzler için gözlük seçimlerini detaylıca anlattık. Şimdi ise biraz daha naif yüz hatlarını inceleyeceğiz. Bildiğiniz üzere kare yüz hatları Dünya üzerinde ister kadın da olsun ister erkek te, sert ve keskin çizgilere sahip bir yüz hattı şeklidir. Erkekler de biraz oturuyor olsa da, kadınlar da kare yüz hattının hiçte güzel durmadığını herkes bilir ve görür. Bu yüzden belki de gözlük seçimi en zor yüz hattı modelidir kare yüz hatları. Bazı ünlü oyuncular veya modeller bu yüz hatlarına sahip olsalar da, giyimleri ve gözlük seçimleri ile bu alandaki eksikliklerini rahatlıkla kapatmaktadır. Bu yüzden iyi modacıların tercihleri giyimin ve kuşamın sadece elbiselerden ve ayakkabılardan ibaret olmadığı, takılan takıdan gözlüğe kadar birçok aksesuarın giyinmek sanatı olduğunu hep vurgulamışlardır. Şimdi ise inceleyeceğimiz yüz hatları genelde Hollywood ünlülerinin veya mankenlerin en çok sahip olduğu yüz hatlarıdır. Daha naif ve ince çizgilere sahip bu yüz hatlarını gelin sizinle birlikte inceleyelim.
YUVARLAK YÜZLER İÇİN GÖZLÜK SEÇİMİ
Özellik: Bu yüz şeklinde kavisli hatlar ağırlıktadır. Yüzdeki genişlik uzunluk dengesi birbirine çok yakın seviyededir. Ve genel anlamda da yanak hatları geniştir.
Modellemeler: Bu yüz modeli ise gözlük seçerken çok daha farklı olmalıdır. Yüz hatları kavisli olduğundan köşe çizgilerini belirginleştiren, ve hatları biraz daha sertleştiren gözlük modelleri sizin için iyi bir tercihtir. Genel bir dezavantaj olarak bu yüz hatlarındaki insanların, yanaklarının çizgilerinden dolayı biraz şişman göründüğü de doğrudur. Ancak bunu aşmanın yolları da yok değildir. Bunu aşmanın en kolay yollarından birisi, saplarının kalın ve renkli olduğu gözlük modelleridir. Bu gözlük modelleri büyük modeller içine girdiği için, sizin yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecektir. Buda yüz hatlarınızdan gelen doğal şişman görüntüsünü silecektir.
Uzak Durmanız Gereken Modeller: Yuvarlak ve küçük model gözlüklerden kesinlikle ve kesinlikle uzak durmanız gereklidir. Bu gözlükler yüzünüzdeki şişman görüntüsünü daha da belirgin yapacağı gibi sizi daha da şişman gösterecektir.
Örnek Modeller: Kirsten Dunst, Kate Winslet,Fergie, Elijah Wood

Zorunlu veya değil tamamen şık görünme amacıyla aksesuar olarak takılan gözlükleri hepimiz biliriz. Buna ek olarak da gözlük seçiminizin görünüşünüzü ve karşı taraftan görünüşü de çok değiştireceğini de bilmeniz gerekmektedir. Gözlük seçimleriniz de en az giyim ve takı seçimi kadar titiz ve dikkatli olmalıdır. Seçim yaparken en önemli kurallardan birisi, yüz hatlarınızı referans almanızdır. Eğer bunu yaparsanız hem size yakışan gözlük modelini bulursunuz, hemde çoğu insan için sıkıcı ve keyifsiz bir alışveriş turu olan gözlük seçiminizde harcadığınız zamanı en aza indirmiş olursunuz. Şimdi yazacağımız yazıda kadınlar ve erkekler için en ideal gözlük modellerini ve uyumlarını sizler için yazacağız.
KARE YÜZLER İÇİN GÖZLÜK SEÇİMİ
Özellik: Yüz hatlarının boyu ve genişliği olarak dengeli bir seçim yapılması şarttır. Ancak ifade şekli alın ve çene kemiklerinin köşeli olmasını ifade eder.
Modellemeler: Kare yüz tipi bilindiği üzere genelde sert hatlara sahip bir yüz tipidir. Bu sebeple yüzünüzü daha sert gösterecek gözlüklerden kaçınmalısınız. Yüzünüzü oval gösterecek ve genişlik-uzunluk dengesini sağlayacak türde gözlüklerine yönelmeniz sizin açınızdan iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca yüzünüzdeki sertliğin de gidereceği gibi, sizi daha naif bir insan görüntüsüne sokacaktır. Size uygun gözlük türleri genelde oval ve yuvarlak çerçeveye sahip gözlükler olacaktır. Bu çerçeve sizin yüzünüzdeki keskin hatları birazda olsa dengeleyecektir. Ayrıca çerçeve seçiminde de özenli olmalısınız. Geniş çerçeveli gözlükleri seçerseniz yüzünüzdeki sert hatları dengeleyebilirsiniz. Ve mutlaka geniş çerçeveli gözlükler kullanmalısınız. Kaş çizgilerinize yönelik geniş çerçeveli gözlükler de sizi naif bir insan gibi gösterecektir. Yüzünüzün sert hatları bu tarz gözlüklerle daha dengeli ve naif bir görüntüye kavuşabilir.
Uzak Durmanız Gereken Modeller: Sert ve köşeli gözlüklerden mümkün olduğunca uzak durun. Bu sizi daha da sert gösterecektir ve yüz hatlarınızı çok daha belirgin yapacaktır. Kare, dikdörtgen ile dar veya uzun çerçeveli gözlüklerden de kaçınmalısınız. Kaş ve çene kemiklerinizde ki hatları bu gözlükler daha da belirginleştirir.
Model Ünlüler: David Beckham, Brad Pitt, Demi Moore, Paris Hilton, Keira Knightley