Renklerin Kıyafetlere Etkisi
Her renk, kendine has özellikleri barındırır. Her rengin bir anlamı olduğu gibi, insanlar üzerinde psikolojik etkileri mevcuttur. Kimisi aşkı, şehveti kimisi zerafeti,  kimi renkse huzuru teşkil eder. Katılacağınız bir kokteyle, düğüne, akşam yemeğine veya  gala gecesinde hangi özelliği üzerinizde taşıyarak karşı gözler üzerinde nasıl bir intiba bırakmak istiyorsanız seçeceğimiz kıyafetlerde renklerden yardım almak avantajınıza olacaktır.
Kırmızı renk; aşkı,tutkuyu,şehveti,hırsı,enerjiyi,samimiyeti,gücü,ateşi,agresifliği,hareketliliği,canlılığı,kararlılığı,tehlikeyi,cesurluğu,cinsellik ve mutluluk gibi kavramları temsil eder. Fark edilme arzusu uyandırır. Dikkat çekiciliği üzerinde bahsetmek söz konusu olmasa gerek. Kırmızı renk insanın duygusallığını yoğunlaştırarak arttıran ve coşturan bir renktir.

Hangi Kıyafet Hangi Renkte Olmalı?

Kıyafetlerde kırmızı insanın kendini özgür ve enerjik hissettiren mod da yansıtır. Gücü istikrarı ve lider ruhu içinde taşır. Dikkatleri üzerinde olması arzusu taşıyanlar için kırmızı renk kıyafet seçmek en doğru karar olacaktır. ”Ne giyeceğinize karar veremiyorsanız kırmızı giyin’’ ‘’ Kırmızı olsun beş kuruş fazla olsun ’’ sözlerinden anlaşıldığı üzere kırmızı her zaman kendinden söz ettirir. Ama unutulmamalıdır ki her kırmızı renk tonu her tende güzel durmaz. Renk tonunuza yakışır kırmızıyı seçmelisiniz. Bunlara dikkat edin; Cildiniz açık renk ise, mavi alt tonları olan bir kırmızıları seçin. Canlı ve pembe bir cilde sahipseniz, cilt renginizle eşdeğer olan pembemsi kırmızı tonlarını seçmelisiniz.  Esmer ve buğday tenli iseniz, altın sarısı, turuncu, bordo veya kahverengi bazlı sıcak kırmızı tonları seçilmelidir.
Mavi renk; Özgürlük, barış, kararlılık, gökyüzü, sonsuzluk, huzur, sakinlik, güven, sadâkat, iletişim, belirleyici, kurtarıcı ve profesyonellik kavramlarını içinde barındıran bir renktir. Bir iş görüşmesinde kendinizden emin duruşunuza mavi kıyafet kararlılığınıza ek güven ve sadâkati sergiler. İşyerine kabul görme olasılığınızı üst sırlara taşır. Kırdığınız ve gönlünü almak istediğiniz kişiye barış, sakinlik ve iletişimi içinde taşıyan maviyle çıkın karşısına, güler yüzünüzü de eklersek kimse duramaz karşınızda. Aile yemeği aile toplantıları akraba düğünlerinden de tercih edilesi bir renktir. İstisnasız aileye bağlılığımız ve sadakatimizi ortaya koyar. Dürüst, sadık, dost canlısı, sakin ve özgür insanların temsilidir mavi.
Siyah; Aselet,hırs,güç,tutku,gösteriş,hüzün,matem,gizem,özgüven,disiplin ve kudreti yansıtıcı renktir. Siyah asaletin rengidir. Siyah kombin ile de baş tacıdır. Hemen hemen her renge uyumu söz konusudur. Kilo problemi olan kişileri de unutmamak gerek ki onların kurtarıcı rengidir. Çünkü siyah çok güzel kamufle edici özelliğe sahiptir. Siyah uç bir renktir. Aynı zamanda marjinaldir. Güç dolu ve hırs tutkunuysanız eminim siyah renk vazgeçilmezinizdir. Dolabında siyah renk barındırmayanımız yoktur. Özel günlerde dümdüz tek bir ayrıntısı olan bir siyah elbise şıklığınızdan ödün vermeyecektir.
Beyaz;  Sadelik, saflık, yenilik, güvenilirlik, umut, masumiyet ,asalet, yalınlığın yansıması bir renk beyazda sıra. Beyaz bütün renklerin bütünüdür. Gelin odasının ve gelinliğin beyaz olmaları saflığın ve temizliğin temsili göstergesidir. Yeni başlangıcı da sembolize eder. Ayrıca uzmanlara göre beyaz devamlılık ve istikrarın rengi olarak belirtilmiştir. Hoşlandığınız erkekle ilk görüşmenizde giyeceğiniz beyaz renk otomatik olarak evliliği psikolojik olarak bilinç altına alacaktır. Karşı taraftan ciddi beklentileriniz varsa beyaz kombin seçmekten kaçınmayın. Saflığınızı masumiyetinizi ortaya koyun. Onun dışında yaz günlerinin ve rengarenk kıyafetlerin tamamlayıcı beyaz renk kurtarıcınız olacaktır.