Cinsel birleşme ya da başka tür bir cinsel uyarı sonucu olan orgazm, rahimde şiddetli kasılmalar yaratır. Bu kasılmaların düşüğe yol açması olasılığı, kesinlikle bilinmemekle birlikte, pek yoktur. Yine de, gebelik sırasında kanama geçiren ya da daha önceki gebelikleri düşükle sonuçlanan kadınlara, genellikle ilk üç dört ay içinde orgazm olmamaları öğütlenir. Daha önceki gebeliklerinin ileri dönemlerinde bebeklerini düşüren ya da erken doğum yapmış kadınların ise, gebeliğin beşinci ayından sekizinci ayının sonuna kadar orgazm olmamaları doğru olur.
Gebeliğin son haftalarında görülen bir kanama ya da bebeği saran sıvının akması gibi urumlar doktora hemen bildirilmeli ve cinsel birleşmeden kaçınılmalıdır.
Cinsel istek
Gebeliğin, cinsel birleşme isteği ya da cinsel uyarıya karşılık verme üzerinde gösterdiği etkiler, bir kadından diğerine değişkendir. Bu etkilerin nedeni yarı yarıya, kadının vücudundaki hormon değişimleridir. Bazı kadınlarda, belki de artık doğum kontrol yöntemlerini uygulama zorunluluğundan kurtuldukları için, cinsel istek artar ve daha kolay orgazm olurlar. Bazı kadınlar, süresi değişen dönemler içinde, hatta bazen bütün gebelik boyunca cinsel birleşmede bulunmak istemeyebilirler. Kadının
gebeliği bazen eşler üzerinde de bu gibi etkileri gösterebilmektedir.
Evli çiftler korku ve kaygılarını birbirleriyle, konuşmak için her türlü çabada bulunmalı ve gerekirse yardım için bir doktora başvurmalıdırlar.
Doğumdan sonra seks
Doğumu izleyen ilk iki hafta içinde söz konusu olan iltihaplanma olasılığının ortadan kalkmasından sonra, aşırıya kaçmayacak biçimde cinsel birleşme girişimlerinde bulunulabilir. Dikişleri olan kadınların daha birkaç hafta canları acıyabilir. Acıyı önlemek için kaygan bir madde kullanılması da yerinde olur. Acı duyma korkusu ve bunun yanı sıra doğumda
ne gibi değişikliklere uğradığına ilişkin çözümlenmemiş korkular, kadının cinsel isteğini azaltabilir.
Özellikle, emzirmeyen kadınlarda, yumurtlama ve dolayısıyla yeniden gebe kalma olasılığı doğumdan yaklaşık beş hafta sonra başlar.. Bu yüzden, doğum kontrol önlemleri alınmalıdır. Emzirme gebe kalma olasılığını azaltırsa da, buna fazla güvenilmemelidir.