Doğum ve doğum sonrası döneminde nelerin gerekli olabileceği hastaneye sorularak öğrenilebilir. Genellikle aşağıda belirtilen öteberinin götürülmesi gereklidir:
Doğum sırasında giyilecek pamuklu bir gecelik (lekelenebi-leceğinden, en iyi gecelik götü-rülmemelidir) ve doğumdan sonra giymek için ikinci bir gecelik.
Terlik, sabahlık, sünger, sabun, talk pudrası, diş fırçası, diş macunu, deodorant ve tarak, ayna, ruj, vb. gibi bakım eşyala-
rı. Aslında hafta sonu tatili için yolculuğa çıkarken alınan her şey hastaneye götürülmelidir.
Doğum sancılarının başladığı ilk dönemlerde okumak için kitap ve dergiler. Bunlar sürükleyici ve hafif konulu olmalıdır — ağır kitaplar okunmamalıdır; örneğin, Savaş ve Barış gibi bir roman kesinlikle götürülmeme-lidir!
Kasılmaların şiddetlenmesini beklerken, oyalanacak birtakım şeyler de (örneğin oyunlar) zamanın çabuk geçmesine yardım eder.Kasılmaların şiddetlenmesini beklerken, oyalanacak birtakım şeyler de (örneğin oyunlar) zamanın çabuk geçmesine yardım eder.Doğum sonrasi için kâğıt ya da pamuktan kadın bağları ve emzirmeye uygun sutyenler çok kullanışlıdır. Ayrıca kağıt, kalem, zarf, pul gibi şeyler de gerekebilir. Telefon için gerekli jeton ya da bozuk paralar da unutulmamalıdır.
Kullanmayı öğrenmek için en az bir çocuk bezi götürülmelidir, çünkü hastanelerde genellikle bir kere kullanılıp atılan çeşitten hazır bezler kullanılır.
Bunların yanı sıra, eve dönerken giymek için rahat giysiler seçilerek hastaneye götürülmelidir. Bebeğe giydirilecek eşyaların da götürülmesi gereklidir. Çorap ve pabuçlar da unutulmamalıdır.
Evde yapılan doğumlarda, hazır bulundurulması gerekli eşyalar ebeden öğrenilebilir.
Diğer hazırlıklar
Sancı günün her saatinde başlayabileceğinden, bir taksi ya da cankurtaran çağırmak için nereden telefon edilebileceğini saptamak önemlidir; hatta beklenen doğum tarihi yaklaşınca, çevredeki genel telefonun çalışıp çalışmadığı da kontrol edilmelidir. Özel otomobili olanlar, hastaneye gitmeye yetecek kadar benzini sürekli olarak depoda hazır bulundurmalıdırlar.