Yenidoğan bebeğin cildi, çok yumuşak ve hassastır. Yenidoğan bebeğin cildi gebelik süresinin uzun veya kısa oluşuyla ilgili değişiklikler gösterir. Erken doğan bebeklerin cildi daha narin ve daha pembedir, cild altındaki damarlar rahatlıkla görülür. Buna karşılık doğumu geciken bebeklerin cildi daha kalındır, el ve ayaklarında daha fazla olmak üzere çatlaklar ve soyulmalar görülebilir. Böyle çatlak ve soyulan bir deri üzerine sürülen zeytinyağı cildin yumuşamasını sağlar ve bebeği rahatlatır.
Yenidoğan bebeğin sırtında özellikle kalçasına yakın bölgelerde daha yoğun olarak görülen morumsu lekeler nadiren bir hastalıkla birliktedir ve zamanla azalacaktır.
Yenidoğan bebeğin cildinde doğumdan sonraki ilk günlerde kırmızı, parlak beyaz uçlu döküntüler görülebilir, herhangi bir hastalığın belirtisi olmayan bu döküntüler 1-2 gün içinde kaybolur.
Konak: Özellikle sık sık yıkanmayan bebeklerin saçlı derisinde oluşan konağın temizlenmesi gerekir. Bunun için önce zeytinyağı ile ovularak yumuşatılan konak, yarım saat kadar bekledikten sonra yıkanarak temizlenir.
Göbek: Bebek anne rahminde iken beslenmesini sağlayan kan damarlarının bebeğe dahil olduğu yerdeki delik doğumun hemen arkasından göbeğin kesilmesi ile kapanmağa başlar. Bebeklerin çoğunun göbeği doğum sonrası ilk iki hafta içinde düşer. Bazen bu süre üç haftayı bulabilir. Göbek düştükten sonra karın derisindeki göbek deliği de giderek küçülür ve karın duvarı dış ortama tamamen kapalı hale gelir. Göbek deliği tamamen kapanana kadarki dönemde göbek bebeğin mikrop alabileceği yerlerden birini teşkil eder. Bu sebeple göbek yeri göbek düşüp kapanana kadar temiz tutulmalıdır. Göbek yeri günde birkaç kez alkol veya tendürdiyot gibi bir antiseptik (mikrop öldürücü) sıvı ile temizlenmeli ve idrar-dışkı bulaşmasından koruyacak şekilde bağlanmalıdır. Göbek yerinde ve göbek etrafında kızarıklık, pis koku ve akıntı, göbekten kanama olduğu farkedildiğinde tedavi için gerekli tedbirler alınmalıdır.
Göbek yerinde zayıf olan karın duvarındaki kapanma ye terli olmazsa, çocuk ağladığı sırada daha iyi farkedilen bir şişlik ortaya çıkabilir.
Göbek fıtığı denilen bu durum kendiliğinden geçmezse cerrahi olarak tedaviyi gerektirir.